fredag 4 november 2011

Parabener, sulfater, mineraloljor.....

Hej!

Vi har ju tagit in två nya serier, edge och love & toast,  som är ekologiska och fria från parabener och  andra ämnen som inte är bra för oss. Jag tänkte lite kortfattat försöka förklara vad det är som inte är så bra med dessa ämnen och varför vi vill undvika dom.

Parabener - Parabener är ett konserveringsmedel som är allergiframkallande, hormonrubbande och är starkt länkat till cancer. Parabener finns i olika beteckningar så som ex, propylparaben, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben. En produkt kan alltså innehålla flera olika sorters parabener, konserveringsmedel. I danmark är det förbjudet att ha propylparaben och butylparaben i produkter avsedda för barn under tre år, i sverige är det dock godkänt.

Sulfater - Sulfater gör att tex ett shampoo löddrar men det rengör mycket mer aggresivt än ett shampoo utan sulfater. Dessutom så leder den aggresiva rengöringen av håret till att vi torkar ut och irriterar hårbotten som i sin tur börjar producera mer sebum (fett) som gör att vi snabbt blir feta i hårbotten men topparna på håret blir torra. Sulfater är även påfrestande för miljön och sliter mycket på färgade hår. Vi har sulfatfria shampoon från både edge och tigis s-factor. Ta en snabb titt i badrumsskåpet så ser ni nog att sulfater finns i de flesta av produkterna. Även tandkräm innehåller sulfater. Sulfater lagras i kroppen.

Parafin/petrolatium - Mineraloljor är utvunnet från råolja eller kemiskt framställt. Stänger in värme och försämrar hårbottens andningsförmåga. Ett klassiskt exempel är daxvaxerna som inte går att skölja ut ur håret. Inte så fräscht och inte så bra för den som vill behålla sitt tjocka fina hår. Faktum är att de flesta vaxerna på marknaden fortfarande innehåller mineraloljor. Edge har vaxer som är helt fria från dessa.

Propylene glycol - Stabiliseringsmedel som även är verksamt i kylarvätska för bilar. Allergiframkallande och irriterar huden.

Sen finns det ju en uppsjö men andra ämnen som vi kanske inte mår så bra av att komma i kontakt med dagligen men de här är de vanligaste.

Är ni sugna på att prova ett sulfatfritt shampoo? Klart att ni är! Nästa vecka har vi ett kanonerbjudande!

Köp ett valfritt shampoo+Balsam och få en valfri stylingprodukt på köpet! Gäller hela S-factor serien!
Gäller from 7/11 tom 18/11 eller så långt lagret räcker
( Bästa julklappen!)

Nu stänger vi igen för den här veckan, vi är tillbaka på måndag och har då öppet mellan 9.30-17.00.

Ha en jättebra helg, hoppas att vi ses nästa vecka :)
LinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar