fredag 17 februari 2012

"Gör om mig" Linda Edmark


Linda före
Lina: Jag vill ljusa upp Lindas hår samt rama in ansiktet med en lugg för att framhäva kindbenen. Kommer även att ta av lite längd på sidorna i fram.
Michaela: Här ser vi en jämn och fin hudstruktur med väldigt få linjer. Huden har ordentligt med fukt och därför inte heller några "torrhetslinjer". Någon liten torkad "finne" i pannan men helt klart en riktigt bra grund. Ögonbrynen är något ljusa jämfört med hårets nuvarande färg men eftersom planen är att Linda ska bli ljusare kommer jag inte att färga brynen så väldigt mycket mörkare. Mellanrummet mellan brynen är något brett så där sparar jag lite strån som är på väg ut för att få en bättre balans och framhäva ögonen på bästa sätt. Man anar lite trötthet under ögonen och där kommer jag att jobba med consealer även kallad blå-neutraliserare ,summer bisque. Jag vill också lyfta blicken och det kommer jag att göra med hjälp av en brun rostfärgad glimmerskugga ,sex kitten. Den lägger jag en bit upp på ögonlocket för att ögat ska se större och mer vaket ut.  


Voila!!
Lina: Jag har lagt många tunna slingor för att få upp ljusheten följt utav en varm guld/mocca-toning. Luggen är klippt med lite tyngd i för att virvlarna som Linda har ska tyngas ner. När det gäller stylingen har jag fönat i en root boost queen for a day för att lyfta håret från botten, på längderna har jag använt, orofluidos olja, för extra glans. Avslutningsvis använde jag ett matt vax, hard to get, för att ge definition till topparna.
Michaela: Bättrat på grunden med foundation för att få lyster och skimmer. Jobbat med "all over face colour" ,warmth, för att återskapa former i ansiktet och rouge för att framhäva kindbenen. En isig mocca-nyans ,thistle, för att bryta av de varma tonerna i håret och på ögonskuggan. En mjuk och krämig eyeliner i brunt ,espresso, är lätt att använda för att rama in ögat och sudda för att få bort skarpa och hårda linjer som en torr eyeliner lätt kan ge. Ett kallt ljusrosa läppglans ,7 layer cake, matchar rouget och framhäver läpparna på ett mjukt och något diskret sätt. Men här kan man absolut även lägga på en mörkare färg om man vill och trivs i det!


Lina: En rak page, ordentligt uppklippt för att få fram en frisyr med liv i. Linda har väldigt tjockt hår så jag har klippt ur det ganska mycket.


Michaela: En tydligare bild utav ögat visar hur ögonskuggan ligger och är "suddad" (mörkare nära ögat och ljusare upp mot brynen). Allra först la jag en highlighter chenille som framträder i innre ögonvrån samt under brynets ytterkant. Här är det viktigt att inte vara ute och sväva med ljus skugga mot tinningen eller under ögat, då det framhäver huden runt ögat och inte själva ögat. På bilden nedanför kan man se hur färgen på ögonskuggan lyfter fram Lindas ögonfärg.


Stort tack Linda!!

Vi har använt oss utav make-up från BareMinerals (id) och hårvård från bl.a. Tigi & Edge. Varmt välkommen in om Du vill ha tips och råd! För öppettider se Dekorerat på Facebook.2 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint resultat! Snyggt jobb, Dekorerat och Linda, du är drop dead gorgeous! :)

  SvaraRadera
 2. Otroligt bra resultat!
  Snygg innan och ännu snyggare efteråt.
  Jag gillar verkligen färgen på håret.
  Kan det vara nåt för mig Emmeli ;)

  Toppjobb av Lina och Michaela på Dekorerat!

  SvaraRadera