tisdag 6 mars 2012

"Gör om mig" Elisabeth Bettan Sjögren!

Bettan före

Emmeli: Bettan hade en varm ton i håret när hon kom. Jag tycker att Bettan kan ha både varma och kalla toner. Kalla skapar lite mer dramatik och attityd, därför valde jag att blanda både kalla och varma i håret för att få en bra balans.  
Michaela: Eftersom vi missade att ta "före bilden" innan jag färgade ögonfransar och ögonbryn kan vi här se hur fina bryn Bettan har! Fin form som verkligen lyfter blicken och får ögat att se vaket och piggt ut. För att få en jämn och fin hudton kommer jag att använda bareMinerals foundation. Den är enkel att använda och svår att misslyckas med och eftersom Bettans hud är något torr väljer jag den som ger lyster. Sen vill jag framhäva och skapa former i ansiktet, det gör jag med hjälp av soft focus warmth face color. Även det är lätt fixat och viktigt för att se levande ut efter att foundation är på plats. Lika viktigt som rouge!


 
Efter!!!

Emmeli:
Bettan har fått en djup moccafärg i nacken, mocca tycker jag ger en skön balans mellan kallt och vamt. Uppe på hjässan har hon fått kyliga blonda slingor. Under slingorna har hon fått en kall, askig ton för att få till lite effekt och brytning, närmast ansiktet har hon en varm ton. 
Michaela: Då den här bilden är något mörk kan make-upen vara lite svår att beskriva så se längre ner i detta inlägg. En glad och vacker kvinna i sina bästa år med lite mer än bara en vardagsmake-up!!


Emmeli om Klippningen: Bettan har fått lite flikigt klippt nacke med en tydlig inklippt form upp mot bakhuvudet (se även bilder nedan). Jag sparade längder uppe på hjässan och ner mot sidorna runt ansiktet. Jag tycker det blir en bra mix med kort hår som har lite längder kvar som skapar inramning och form runt ansiktet. Bettan har som Michaela nämnt ovan, vackra ögon. Dom ville jag framhäva med den kalla tonen som hon fick i luggen. Jag klippte luggen kort och flikig i en rund form som möter upp längden på sidorna bra. Jag tycker att det skapar en inramning och framhäver ansiktet. 
Emmeli: När jag stylade Bettans hår använde jag en rootlifter i botten, Queen for a day från Tigi ( tjatigt vi vet! Men den är grymt bra ;)) En föncreme, Cocky, från Tigi på längderna som adderar lite på hårstråt och skapar en fin separation mellan stråna. Som avslutning använde jag moulding creme från Egde, det är en skön mjukvax som hjälper till att forma till finishen på håret. Som grädde på moset tog vi en dusch med Tigis masterpiece hårspray och lite glansspray från s-factors shiny happy people.Michaela: En ganska mörk skugga med guldskimmer, patio party, ramar in ögat och gör det lite mer mandelformat. När fransar och bryn är färgade blir resultatet av mascara och eyeliner mycket bättre, jämnare och fransarna ser tätare ut. Här ser man även lystern i huden.


Michaela: Vilka ögonbryn!! Läpparna har jag målat med en ton som inte skiljer sig så mycket från Bettans egna, men läppkonturen är något ojämn (som hos de flesta utav oss) så den har jag jämnat till med hjälp utav en läppenna i samma färg.


Stort tack till dig Bettan! Det var ett rent nöje att få ta hand om dig en dag :)


Välkommen in till oss om Du vill ha hjälp med hår, hud, naglar eller fina presenter!
Mvh Emmeli, Lina & Michaela

2 kommentarer:

 1. Men åååh!!!
  Jag vet inte hur jag kan tacka er tillräckligt mycket!!!
  Jag hade en fantastisk dag, med er alla underbara.
  Och alla fina ord ni sprider här. Är det verkligen mig ni pratar om??!! =)
  Jag är så nöjd med hår och allting och jag måste säga att, vad det gör med färg på fransar och bryn.
  Massor med kramar från nyponrosen ;)

  SvaraRadera